sidearea-img-1
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
sidearea-img-2 sidearea-img-3 sidearea-img-4 sidearea-img-5

Recent News

Newsletter

Error: Contact form not found.

 

Sık Sorulanlar

Sektörümüz Hakkında Merak Edilenler ve Cevapları
İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Hizmeti Almak Zorunda mıyım ? + -

İSG Kanunu; bir işçi çalıştıran işyerlerinden, binlerce kişinin çalıştığı işyerlerine kadar her işyeri için İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi çalışma zorunluluğu getirmiştir. Ancak çalıştırma şartı :

  • 50`den fazla çalışanı olan bütün işyerlerinde 30 Aralık 2012 ;
  • 50 kişiden daha az çalışanı olan Tehlikeli ve Çok Tehlikeli sınıfta yer alan  işyerlerinde 01 Ocak 2014;
  • 50 kişiden daha az çalışanı olan Az Tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 01 Temmuz 2020` de başlamış olacaktır.
Bir OSGB'den Neden Hizmet Almalıyım ? + -

OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi); iş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri yönetmeliği ile tanımlanmış; en son yasal düzenlemelere göre tek bir işçinin dahi çalıştığı sanayiden sayılan ve sayılmayan her türlü iş yerine; iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı sağlayan kurumların genel adıdır.

  • Yasal anlamda yükümlülüklerinizin büyük bir kısmı  OSGB ler tarafından yerine getirilecektir.
  • İşyeri Hekimi, İş Güvenliği Uzmanı, Sağlık Personeli istihdamından kaynaklanan kıdem ve ihbar tazminatı yükümlülüğünüz olmayacak.
İşyerimde Risk Değerlendirmesi Sahip Olmak Zorundamıyım? + -

6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, 29 Aralık 2012 tarihli  Resmi Gazete  28512 de yayımlanan ve yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirme Yönetmeliği gereğince 30 Aralık 2012 tarihi itibari ile çalışan sayısı ve işyeri tehlike sınıfına bakılmaksızın bütün işyerlerinde Risk Değerlendirilmesi yapılmalıdır.

İSG Eğitimlerini Kimler Verebilir ve İşyerim için Zorunlu mu? + -

İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda gerekli duyarlılığı ve donanımı kazanabilmeleri için 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çalışanların ilgili yönetmelikte belirlenen eğitimleri almalarını zorunlu kılmaktadır.

İşyerinde çalışanlara verilecek İSG eğitimlerinin, eğitimlerin verileceği işyerinin çalışanı niteliğinde olan bir  İşyeri Hekimi veya İş Güvenliği Uzmanı tarafından veya işyerinin hizmet aldığı OSGB de görev alan İş Güvenliği Uzmanı veya İşyeri Hekimi tarafından verilmesi gerekir.

İşyerinde Sağlık Gözetimi Ne Zaman Yaptırırlır ? + -

İşyerlerinde oluşabilecek sağlık sorunlarına erken tanı konulması ve çalışanların sağlık ve güvenlik risklerinden korunmaları amacıyla maruziyet öncesinden ve daha sonra da düzenli aralıklarla, çalışanların aşağıdaki durumlarda sağlık gözetimine tabi tutulmalarını sağlar:

  • Çalışanların işe girişlerinde, işin devamı süresince rutin aralıklarla, iş değişikliklerinde ve iş kazası ve meslek hastalığı sonrasında işe başlatılırken;
  • İşyerinde gerçekleştirilen risk değerlendirmesi sonuçlarına göre gerektirmesi halinde.
× Online Görüşme