sidearea-img-1
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
sidearea-img-2 sidearea-img-3 sidearea-img-4 sidearea-img-5

Recent News

Newsletter

Error: Contact form not found.

İnsan organizmasının düzenli beslenmesi ve kaliteli besin alımı her zaman çok önemlidir. Fakat bazı durumlarda beslenme alışkanlıkları değişmek zorunda kalabilir. Bu durumların başında ise seyahatler gelir. Çünkü seyahatler evden uzak olunan ve alışılmış düzenin dışında, çok farklı bir tempoda geçen zaman dilimleridir. Özellikle tatil için çıkılan seyahatler, bitmek bilmeyen şehirlerarası veya uluslararası iş seyahatleri, fiziksel, zihinsel olarak yorucu ve sağlık açısından risk doğurabilen sıra dışı besinlerin yenme olasılığının bulunduğu süreçlerdir.

Diyetisyen tavsiyelerine göre seyahat sırasında eğer bir besin grubuna karşı alerji / intolerans durumunuz yok ise birtakım temel besinleri çantanıza koyarak işe başlayabilirsiniz. Bu size yemek konusunda bir belirsizlik oluştuğunda güvenli beslenme fırsatı sunacaktır. Bununla birlikte yolculuk öncesi ve yolculuk sırasında özellikle yaz aylarında sıvı tüketimini ihmal etmemek gerekmektedir. Ortalama olarak günlük 2 veya 2,5 litre su tüketimi; yaz günleri için çok hayatidir. Bununla birlikte çay ve kahve yerine güvenli bitki çayları veya bitki çaylarıyla yapılmış soğuk içecekler tüketmek çok daha uygun olacaktır.

Yolculuklarda düzensiz bir beslenme yerine programlı bir şekilde yemek tüketmek gerekmektedir. Beslenme ve diyet uzmanınız tarafından yolculuğa uygun olarak hazırlanan programlarda yer alan besinler, tatil ve yolculuk sırasında da takip edilmelidir. Her 1 gramında yoğun kalori içeren besinlerden ve hamur işlerinden uzak durmak, yolculuk sırasında da çok önemlidir. Yemekler açlığı şiddetlendirmeyecek zaman aralıklarında yenmeye çalışılmalı, öğün atlanmamalıdır. Öğün atlandığında bu kez; bir sonraki öğünde daha çok yeme isteği olacağından düzen bozulacaktır.

Yolculuklar özellikle bağırsak sağlığı için riskli olabilir ve sindirim düzeni bu durumdan olumsuz etkilenmektedir. Bunun önüne geçmek için ise probiyotik özelliği yüksek yoğurtlar tüketilmelidir.  Bu durum sindirim sistemini oldukça rahatlatıcı bir unsurdur. Yolculuklarda atıştırmalık olarak güvenli besinleri diyet uzmanınızdan öğrenin. Çeşitli işletmelerde aşırı yağlı gıdalar yerine yolculukta beslenmeyle uyumlu kişisel programınızda yer alan besinleri önceden mutlaka temin edin. Valiz hazırlamak ne kadar önemliyse, besinlerinizi planlamak da o kadar önemlidir.

Yine güne başlarken sade kefir veya süt, az yağlı tavada veya haşlanmış yumurta uzun süreli tokluk sağlayacaktır. Öğle saatlerinde; esmer ekmekten düşük kalorili peynirlerle yolculukta koruyabileceğiniz biçimde sandviç yenebilir. Ara öğün olarak da 10-20 adet fındık, fıstık, badem gibi kuru yemişler ve tatlı tat için düşük glisemik indekse sahip kuru erik de taşınabilir.

× Online Görüşme